Nieuws

Het regelmatig onderhouden van je wasmachine is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze efficiƫnt blijft werken en een lange levensduur heeft. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je wasmachine goed te onderhouden:

  1. Reinig de trommel: Laat de wasmachinetrommel af en toe leeg draaien op een hete wascyclus met wat azijn of speciale wasmachinereiniger om kalkaanslag en zeepresten te verwijderen.

  2. Reinig het wasmiddelladesysteem: Verwijder de wasmiddellade en maak deze grondig schoon. Dit voorkomt schimmel- en zeepresten die zich kunnen ophopen.

  3. Controleer de rubberen afdichting: Controleer regelmatig de rubberen afdichting rond de deur op vuil en schimmel. Maak het schoon en zorg ervoor dat het goed afdicht.

  4. Houd de deur open: Laat na het wassen de deur van de wasmachine open om te voorkomen dat vocht binnenin blijft, wat schimmelgroei kan bevorderen.

  5. Filters schoonmaken: Sommige wasmachines hebben filters die je regelmatig moet schoonmaken om verstoppingen te voorkomen. Raadpleeg de handleiding van je machine voor instructies.

  6. Onderhoud de watertoevoer: Controleer de slangen en kranen die water aan de machine leveren op eventuele lekken of verstoppingen. Vervang versleten slangen indien nodig.

  7. Voorkom overbelading: Overlaad de wasmachine niet, omdat dit de motor kan belasten en de levensduur kan verkorten. Volg de aanbevolen capaciteit in de handleiding.

  8. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel: Te veel wasmiddel kan leiden tot ophoping en schade aan de machine. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor je was en waterhardheid.

  9. Onderhoud de afvoer: Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt is om problemen met het weglopen van water te voorkomen.

Door deze eenvoudige onderhoudsmaatregelen regelmatig uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je wasmachine optimaal blijft presteren en langer meegaat, waardoor je geld en gedoe bespaart op reparaties en vervangingen.